Palau Firal de Manresa. 08243 Manresa
938 748 562
info@gestcat.cat

Projectes

2024. Actes de Gest!

31 de maig. Roda de premsa UCE


Realització de la roda de premsa de la 6a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, a l’Institut Lluís de Peguera.

30 de maig. Visita empresa Hidracar


Els membres de Gest! visiten l’empresa Hidracar, especialitzada en el disseny i fabricació de components i equips oleohidràulics.

11 d’abril. Acte homenatge Sr. Josep Sinca i Cura


Els membres de Gest! van organitzar un acte de reconeixement el passat 11 d’abril, en homenatge al Sr. Josep Sinca i Cura, que ha estat President des de la fundació de l’entitat, fins a finals de l’any 2023.

En aquest acte sorpresa pel Sr. Sinca, celebrat a la sala d’actes del Palau Firal de Manresa, es van convidar a tots els membres de Gest!, així com aquelles persones amb qui hi manté una vinculació molt estreta.

Agraïm la important participació, actuació i col·laboració del Sr. Sinca durant tots aquests anys, oferint oportunitats empresarials a tot el territori, tot tipus d’ajuda i valor en la xarxa professional i brindant un gran aprenentatge, experiència i nous coneixements a les empreses, particulars i futurs emprenedors.

2023. Projectes i visites de Gest!

19 d’octubre. VI edició dels Premis de Desenvolupament Empresarial


Gest! cel·lebra la VI edició dels Premis d’Iniciatives de Desenvolupament Empresarial a la sala d’actes d’Eurecat, perseguint premiar als projectes de nova creació i projectes en funcionament del Bages per a ser reconeguts, potenciats, finançats i, si cal, acompanyats, per al desenvolupament de la seva activitat.

El premi està impulsat de forma conjunta per l’Ajuntament de Manresa, Gest!, la FUB i la UPC, amb la col·laboració de CaixaBank.

Les dues línies de premis són els projectes amb activitat iniciada i els projectes sense activitat iniciada. Pel que fa al primer eix, LC Lasers va obtenir el guardó de 5.000 €. Ubicats a Sallent, es dediquen a la fabricació de maquinària làser, soldadura, neteja i marcatge, amb especial èmfasi a la soldadura.

Pel que fa als projectes sense activitat iniciada, Goita, d’Oriol Segon, va obtenir el premi de 1.000 €. Una iniciativa dedicada a la creació d’una plataforma online que busca divulgar una actitud creativa formant, així, un espai sense judicis on puguin emergir solucions als problemes i crisis actuals.

Marc Aloy, alcalde de Manresa, va descriure aquest acte com a reconfortant, gràcies a l’aprenentatge que ens aporten aquestes iniciatives empresarials. Seguidament, va mencionar la importància de la finalitat d’aquests premis: incentivar persones emprenedores que puguin impulsar els seus projectes empresarials. Gràcies a tots per la vostra participació.

29 i 30 de juny i 1 de juliol. Universitat Catalana d’Estiu


L’Institut Lluís de Peguera va acollir la cinquena edició de la Universitat Catalana d’Estiu, sota la temàtica “Per un turisme sostenible: possibilitats i compromisos”, des de la perspectiva més local, així com de la gastronomia, del paisatge i de l’enoturisme, sense deixar enrere la política ni la llengua.

Per tant, el programa també va tractar la llengua catalana en una taula rodona sobre “El cinema (en) català en el món globalitzat”, protagonitzada per Judith Colell, directora de cinema i presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, i Jaume Roures, director general de Mediapro.

En el cas de la política, es va tractar la temàtica en una altra taula rodona: “Viure políticament després del règim del 155”. En aquest debat, hi van tenir presència Xavier Graset (director del programa “Més 3/24” a Televisió de Catalunya), Vicenç Villatoro (escriptor) i Quico Sallés (periodista a El Món).

24 de maig de 2023. Conferència d’Emprenedoria


En el marc de la 5ª Setmana de l’Emprenedoria de Manresa i comarca, s’ha celebrat la Jornada organitzada per Gest!, destinada a aportar valor a totes aquelles persones que vulguin emprendre iniciatives empresarials.

Aquest projecte té la finalitat de proporcionar-los eines i instruments per tal de donar-los suport de valor i acompanyament.

La jornada ha comptat amb la participació d’UManresa-FUB, EPSEM-UPC, pro-Manresa-Ajuntament de Manresa, Cambra de Comerç de Manresa, Serveis Territorials Catalunya Central del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, DEIM, PIMEC Catalunya Central i Eurecat.

15 de maig de 2023. Visita de Gest! al celler d’Abadal


Per celebrar el 10è aniversari de la creació de Gest!, l’equip va tenir el privilegi d’assistir a la visita del celler de l’entitat Abadal.

Aquesta experiència emocionant ens va permetre compartir amb un equip professional molts bons moments, oferint-nos una experiència personalitzada.

Durant la visita, ens vam poder submergir ien un recorregut complet pel seu celler, guiats pels professionals i apreciant la dedicació amb la qual treballen els viticultors i els integrants d’Abadal, garantitzant qualitat i excel·lència en els seus productes.

Visita de l’equip de Gest! al Celler

Per suposat, els membres de Gest! van seguir amb la commemoració de l’aniversari amb un dinar agermanat. La fusió perfecta entre vins i gastronomia es va donar en aquest àpat que van compartir els assistents.

El dinar va tenir lloc en un entorn acollidor, on vam tenir la possibilitat de degustar els seus vins.

Envoltats d’un paisatge de bosc i vinya que convida a relaxar-se i inspirar-se, d’espais singulars en un celler històric i referent al Bages, vam gaudir de la gran dedicació i professionalitat de l’equip Abadal, així com del seu compromís amb el territori.

Agraïm a l’entitat Abadal per haver compartit aquesta experiència amb nosaltres.

Dinar amb els membres de Gest! a Abadal

2022. Projectes i visites de Gest!

7 d’octubre de 2022. Visita de Gest! al Parc Ambiental de Bufalvent i a La Cova de Sant Ignasi


El passat dia 7 d’octubre, un nombrós grup de membres de GEST!  va visitar el Parc Ambiental de Bufalvent, del Consorci del Bages per la Gestió dels Residus, on després de conèixer les activitats que es porten a terme en aquestes instal·lacions  es va fer un recorregut per les diferents zones del parc.

A continuació, es va visitar el Santuari de La Cova on es van poder admirar els nous mosaics dels altars de l’església, a l’hora que es rebia tota la informació per poder interpretar la voluntat i visió de l’autor.

Finalitzades les visites, els assistents  van dinar en un cèntric restaurant de la ciutat.

Demostració dels vols del falcó per mantenir l’espai lliure de gavines

30 de juny, 1 i 2 de juliol de 2022. Celebració de la IV edició de la Universitat Catalana d’Estiu


Participants en la presentació de la IV UCE: Josep Gili, Jordi Casasses, Marc Aloy, Josep Sinca i Ignasi Cebrian. Font: Regió7.
Josep Gili, Jordi Casasses, Marc Aloy i Josep Sinca en la presentació de la Universitat Catalana d’Estiu. Font: NacióManresa.

La celebració es va realitar a la sala d’actes de l’Institut Lluís de Peguera.

Aquest any, s’ha focalitzat en la temàtica de geografia i ordenació del territori.

Hi van assistir acadèmics, electes locals i experts en gestió del territori, els quals van discutir sobre el paper de les ciutats mitjanes amb la resta del territori, des de l’àmbit rural fins al metropolità.

També es va parlar sobre la relació Església i societat, així com l’actualitat de la guerra a Ucraïna, destacant el paper dels periodistes i la seva funció d’informar sobre el conflicte.

La sessió es va dividir en els següents cinc blocs: una anàlisi del marc territorial en general; els reptes dels pobles; els pobles, masies i territoris abandonats; entre les grans aglomeracions i els pobles i, finalment, les ciutats mitjanes.

La Universitat Catalana d’Estiu

És una iniciativa cultural que va néixer el 1968, amb la finalitat de posar en contacte els corrents intel·lectuals dels Països Catalans.

Cada mes de juliol i agost ofereix cursos, tallers i conferències sobre temàtiques molt variades, amb un programa que combina activitats docents amb altres actes més lúdics.

24 de maig de 2022. V Premis a Iniciatives de Desenvolupament Empresarial de Manresa.


En la Setmana de l’emprenedoria, el dimarts 24 de maig va tenir lloc la 5a Convocatòria dels Premis, a la sala d’actes del centre tecnològic Eurecat.

Es va comptar amb 18 projectes diversos de gènere, però tots amb un punt de tecnologia, tal i com esmenta Jaume Masana, delegat territorial de CaixaBank, qui va destecar també “la combinació del món empresarial i educatiu”.

Marc Aloy, alcalde de Manresa, va fer esment sobre la bona formació del talent jove que conforme el territori i que ajuda a fer una vida més fàcil. Seguidament, va agraïr la feina a Gest! pels premis d’emprenedoria, per la Universitat Catalana d’Estiu i per ajudar a dur a terme els projectes del talent jove, a CaixaBank i a CEDEM pel suport als emprenedors i, finalment, a la FUB i a la UPC per enriquir, fomentar la formació i dotar de talent.

En l’apartat de projectes sense activitat iniciada, Cool Video va obtenir el guardó. Apliquen intel·ligència artificial a la creativitat, millorant vídeos i creant contingut pels clients.

En l’apartat de projectes amb activitat iniciada, Showee Smart Wellness S.L. va obtenir el premi. Una empresa dedicada a solucions per la higiene per a persones amb dependència.

Aquesta V Convocatòria és una consolidació dels premis, amb el desig de comptar amb excepcionals companys de viatge, sense els quals aquest programa no seria possible.

Des de Gest!, tenim l’esperança que la viabilitat dels projectes presentats serveixi d’exemple i motivació al conjunt d’emprenedors per portar a bon port les seves idees creadores i incrementar l’activitat empresarial.

Participants i guanyadors dels projectes empresarials. 24/05/2022
Jaume Massana (delegat territorial de CaixaBanck), Marc Aloy (alcalde de Manresa) i Josep Sinca (president de Gest!)

2021. Assistència a reunions, conferències, presentacions i visites a entitats

3 de desembre de 2021. Presentació del pressupost general per la Catalunya Central


El president de Gest! assisteix a la presentació del pressupost general de la Generalitat de Catalunya per la Catalunya Central. El presenta el conseller d’economia l’ Honorable Sr. Jaume Giró.

22 de novembre de 2021. Acte commemoratiu del grup d’empreses SPIROIDE GEAR GROUP


Tot un nombrós grup de membres de Gest! assisteixen a un acte commemoratiu del grup d’empreses SPIROIDE GEAR GROUP; celebren més de 70 anys d’innovació empresarial.

L’acte es fa al saló d’actes del Museu de la Tècnica. Hi intervé el catedràtic d’economia, professor Sr. Ramon Tramosa.

Tanca l’acte el Sr. Jordi Solernou, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada. Condueix l’acte amb gran èxit d’assistents el Sr. Josep Jou Parrot, president del grup. És un exponent d’èxit d’una empresa familiar i d’àmbit internacional.

19 de novembre de 2021. Trobada amb PIMEC, “Fòrum per la inversió a les PIMES”


Fòrum per la inversió a les PIMES19/11/2021

Trobada amb PIMEC, “Fòrum per la inversió a les PIMES”.

Aquetsa trobada amb PIMEC va ser un factor clau enfront de la crisi. Va ser un acte molt interessant al saló d’actes del Palau Firal.

Assisteixen en representació de Gest! els senyors Sinca i Sala.

27 d’octubre. Visita institucional a l’empresa TEKNIATEST Solutions S.A.


Visita institucional a l’empresa TEKNIATEST Solutions S.A. Acompanyem la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya (CC), Sra. Rosa Vestit i Villegas.

Som rebuts pel CEO de l’empresa, Sr. Josep Alsina, fent una visita molt completa a les instal·lacions d’aquesta empresa capdavantera en el mon de la robòtica i en plena fase de producció en elements destinats a l’automoció per vehicles elèctrics.

Acompanyen la Delegada els senyors Josep Sinca i Lluis Font.

Es dona la circumstància que aquesta societat ha estat premiada recentment en els IV Premis d’Iniciatives de Desenvolupament Empresarial.

Visita tecnicocultural a TEKNIATEST Solutions S.A., 27/09/2021

25 de març de 2021. Reunió dels cursos FP Tèxtil Dual


Reunió amb la presidència de TEXFOR amb el tema dels cursos FP Textil Dual, també hi assisteixen membres d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i professors de l’institut Guillem Catà; matrícules 2021, evolució dels dos cursos i futur d’aquesta formació professional a Manresa.

15 de febrer de 2021. Reunió de la comissió de coordinació de la Generalitat de Catalunya (CC).


Es debaten temes relacionats amb sanitat (pandèmia Covid 19). Durant l’any hi ha hagut altres sessions informatives relacionades amb la pandèmia.

2020. Assistència a reunions, conferències, presentacions i visites a entitats

30 de setembre de 2020. Visita a les instal·lacions de l’empresa TEKNIATEST SOLUTIONS


Visita a les instal·lacions de l’empresa TEKNIATEST SOLUTIONS, en dues tandes de 6 membres. Es tracta d’una empresa molt especialitzada, premiada l’any passat en el III Premi d’Iniciatives Empresarials de Gest!. És una empresa d’alta tecnologia digital per al sector de l’automoció.

28 de febrer de 2020. Assistència a la invitació de la Demarcació del Bages del Col·legi de Metges


El Col·legi de Metges ens convida a l’acte institucional del seu patró. Presideix el primer tinent d’alcalde de Manresa, Sr. Marc Aloy, i el president del Col·legi de Metges.

27 de febrer de 2020. Assistència a la sala d’actes d’Althaia


Assistim a la conferència “Present i futur de la salut per a tothom”, que se celebra a la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa

26 de febrer de 2020. Assistència a l’exposició “Les matemàtiques i la vida”


Assistència a la presentació a Manresa de la renovada, fa 10 anys, exposició didàctica “Les matemàtiques i la vida“. Es presenta al Museu de la Tècnica i la presideix l’Alcalde de Manresa.

25 de febrer de 2020. Assistència a l’acte d’entrega dels Premis Séquia


Assistència a l’acte d’entrega dels Premis Séquia. Es reconeixen els valors del CAE, i de la Sra. Anna Rotllan per la seva tasca com a impulsora del Certamen Francophonie. Hi assisteixen els senyors Sala i Sinca.